Onze wijnkaart nodigt u uit tot een “reis naar Italië”. De selectie van de wijnen is voor iedereen bestemd: voor liefhebbers, experts, maar ook voor mensen die nog niet bekend zijn met wijn met het uiteindelijke doel om de rijkdom, het unieke karakter en de diversiteit van het Italiaanse schiereiland te benadrukken, zonder de twee grote eilanden – Sicilië en Sardinië – tekort te doen.
Garganega is een witte authentieke druivensoort uit Italië, die vooral in het noordoosten van Italië wordt verbouwd en wel in de provincies Verona en Vicenza. Ze geeft aroma's af van citrus en wilde bloemen met toetsen van amandel. De wijn van deze druif heeft delicate aroma's van geel fruit, amandelen en specerijen.
De Pinot Grigio van "il piatto" is een wijn gemaakt van de Pinot Grigio druif in Venzie. Het heeft een licht strogele kleur en een frisse en fruitige smaak met tonen van perzik en appel. Deze Pinot Grigio is medium-bodied en heeft een zachte en delicate afdronk, waardoor het ideaal is voor een warme dag.
Verkregen van Pecorino-druiven geteeld in Abruzzo. Deze druiven, verbouwd op kalk- en kleigronden, worden vroeg in de ochtend geoogst, volgt op een zachte persing en een koude stalling om de typische geuren van het fruit te extraheren.
De Falanghina druif is een zeer oude druivensoort met als herkomstgebied Campi Flegrei, ten noordoosten van Napels. De wijnen van de Falanghina zijn droog, helder strogeel, met aroma’s en smaken van groene appel, citrus, banaan, ananas en bloemen. De wijn heeft een volle body en is complex.
De Aglianico is de belangrijkste druif uit het zuiden van Italie. Intense robijnrode wijn met granaat glinsteringen. In de neus heeft de wijn een vol, complex en zeer fruitig boeket met hints van kersen, bosvruchten, licht mineralig en kruiden. In de mond is de wijn krachtig, droog, complex, warm, kersen, bessen, rozemarijn, en een lange aromatische afdronk.
Een rode wijn met een helder rode kleur en een neus vol rood fruit, zoals rode bessen. Een heerlijke wijn, in de smaak vers rood fruit en wat kruidige tonen. Een zeer toegankelijke wijn, fruitig, zacht en rijk van smaak.
Primitivo-druiven geteeld in Salento, het zuidelijke deel van Apulië. Deze wijn heeft een diepe bordeaux rode kleur en een intens bouquet van specerijen en rijpe vruchten, met een ronde en persistente smaak. Heerlijke rode wijn, mooi in combinatie met wildgerechten, gegrild rood vlees of gerijpte kazen.
Lo Puro 0 Solfiti is een wijn zonder sulfieten, wat betekent dat er geen sulfieten zijn toegevoegd tijdens het productieproces. Het is een wijn die speciaal is gemaakt voor mensen die gevoelig zijn voor sulfieten of op zoek zijn naar een natuurlijker alternatief. Hij is fruitig als bramen en bosbessen. Een zachte en ronde biologische en vegan wijn met een fijne balans
Chianti DOCG Frescobaldi is een rode wijn uit de regio Toscane in het centrum van Italië. De wijn is gemaakt van Sangiovese-druiven, aangevuld met kleine hoeveelheden Canaiolo en Merlot. De wijn heeft een robijnrode kleur en een aroma van rood fruit, kersen, bessen en een vleugje kruiden. De smaak is evenwichtig en elegant, met zachte tannines en een aangename zuurgraad.
De Frappato van Barone di Bernaj is een lichte rode wijn uit de regio Sicilië. Het is gemaakt van de Frappato druif en heeft tonen van rood fruit, kers en specerijen. De wijn heeft een frisse zuurgraad en een fruitige afdronk.
Ciro' Rosso D.O.C. C&S is een rode wijn afkomstig uit Calabria. Het is gemaakt van de inheemse Gaglioppo-druif, die bekend staat om zijn diepe kleur en rijke smaakprofiel.
Vipra Rosso Umbria is een rode wijn gemaakt van de Montepulciano druif in de Umbrië regio in Italië. Een mooie rode wijn met een gedurfde smaak. Tonen van rood fruit, vanille en eikenhout met een stevig structuur en een droge afdronk.
De Rosso IGT Puglia appasimento van Enzo Vincenzo is een robuuste rode wijn uit Puglia. De wijn wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druivenrassen zoals Primitivo en Negroamaro. Deze wijn ondergaat het appassimento-proces, waarbij de druiven worden gedroogd voordat ze geperst worden, wat resulteert in een intense smaak en rijke concentratie.
Montepulciano is een zachte en elegante Italiaanse wijn uit Abbruzzo met tonen van bessen en aardbeien. Doordringende nuances van amarenen, wilde bramen met heerlijke warme essences. Deze wijn is geweldig bij vleesgerechten, en kazen.
Ciro’ rosato DOC van Cantina Caparra & siciliani is een heerlijke rosé wijn met een zachte en droge smaak. Heerlijke wijn als aperitief, bij voorgerechten, lichte gerechten en wit vlees.
Een complex boeket van aardbeien, kersen, granaatappel, kruiden en enkele rokerige toetsen. De structuur is eerder die van een hele lichte rode wijn met zachte tannines. Super met gevogelte, gegrild vlees, diverse Italiaanse antipasta en pastagerechten.
Uniek en harmonieus, u kunt hem ontkurken tijdens aperitieven en combineren met koekjes en broodjes. Door zijn delicate aard kan hij zeer goed geserveerd worden bij pasta, gerechten op basis van groenten, gegrilde vis of gebraden wit vlees.
Een licht zoete, rode, mousserende wijn met een fijne frisheid. Onwijs veel fruit van amarene kersen, aardbeien en rode bessen. Licht kruidig wat de wijn spannend maakt en meer dimensie geeft. Ook onwijs interessant bij het dessert. Zeker omdat hij niet zo zoet is en dat maakt de wijn toegankelijker. Ideaal bij pure chocolade en rode vruchten desserts maar ook geschikt als lichtzoet aperitief!
Nonsolovino B.V. © 2018-2023 / Alle rechten voorbehouden. Onze Cookie- en privacyverklaring is van toepassing.